Kuchnia polowa KP-340

Kuchnia polowa KP-340. Trzon kuchenny, umieszczany na dwukołowym podwoziu stanowi zestaw kotłów i palenisk. Posiada możliwość szybkiego odłączania od podwozia i montażu np. w schronie, na samochodzie itp. Posiada 5 kotłów o pojemności od 20 do 110 litrów. Przystosowana do opalania drewnem i olejem napędowym. Obliczona na żywienie ok. 160 osób.

Dane techniczne

Produkcja: Polska
Wytwórca: Fabryka Maszyn i Urządzeń Przemysłu Spożywczego w Żninie
Czas powstania: od 1968 roku
Ilość kotłów: 5 szt.
Pojemność kotłów: 1 x l10 l (z płaszczem olejowym); 1 x 80 l (z płaszczem olejowym); 1 x 50 l (z płaszczem olejowym); 1 x 50 l (bez płaszcza ; 1 x 20 l (bez płaszcza)
Opalaniekotłów: olej napędowy (palnik) lub drewno (ruszt)
Średnie zużycie paliwa: oleju napędowego -2,5 kg/h; drewna – 35 kg/h
Długość: 4 200 mm
Szerokość: 2 300 mm
Wysokość: 3 000 mm
Masa kuchni: 820 kg