Kuchnia polowa KP-340
Kuchnia polowa KP-340. Trzon kuchenny, umieszczany na dwukołowym podwoziu stanowi zestaw kotłów i palenisk. Posiada możliwość szybkiego odłączania od podwozia i montażu np. w schronie, na samochodzie itp. Posiada 5 kotłów o pojemności od 20 do 110 litrów. Przystosowana do opalania drewnem i olejem napędowym. Obliczona na żywienie ok. 160 osób.
Dane techniczne
Produkcja: | Polska |
---|---|
Wytwórca: | Fabryka Maszyn i Urządzeń Przemysłu Spożywczego w Żninie |
Czas powstania: | od 1968 roku |
Ilość kotłów: | 5 szt. |
Pojemność kotłów: | 1 x l10 l (z płaszczem olejowym); 1 x 80 l (z płaszczem olejowym); 1 x 50 l (z płaszczem olejowym); 1 x 50 l (bez płaszcza ; 1 x 20 l (bez płaszcza) |
Opalaniekotłów: | olej napędowy (palnik) lub drewno (ruszt) |
Średnie zużycie paliwa: | oleju napędowego -2,5 kg/h; drewna – 35 kg/h |
Długość: | 4 200 mm |
Szerokość: | 2 300 mm |
Wysokość: | 3 000 mm |
Masa kuchni: | 820 kg |
Foto: Mariusz Pulkowski ® email: mariusz.pulkowski@poczta.fm
Foto: Mariusz Pulkowski ® email: mariusz.pulkowski@poczta.fm