Kuchnia KP-340 ma możliwość szybkiego odłączenia podwozia od trzonu kuchennego, co umożliwa montowanie ich np. w schronach. Stosowana w jednostkach zmechanizowanych.
Zestaw kotłów i palenisk, zainstalowanych w sposób umożliwiający gotowanie posiłków w czasie marszu i postoju. Wszystkie kuchnie polowe przystosowane są do opalania paliwem stałym, jak i płynnym (olejem napędowym).
Kuchnia KP-340 ma możliwość szybkiego odłączenia podwozia od trzonu kuchennego, co umożliwa montowanie ich np. w schronach. Stosowana w jednostkach zmechanizowanych.
| Dane techniczne | |
| Produkcja: | Polska |
|---|---|
| Wytwórca: | brak danych |
| Czas powstania: | |
| Liczba kotłów: | 4 (1 x 110 l, 1 x 50 l, 1 x 50 l 1 x 20 l), |
| Masa kuchni nie obciążonej: | 1 030 kg, |
| Liczba żywionych: | do 140 osób. |
Foto: Mariusz Pulkowski ® email: mariusz.pulkowski@poczta.fm